ARXITEKTURA SHAKLI VA TARIXIY KONTEKST UYG‘UNLIGI: BINO-INSHOOTLAR DIZAYNIDA NAZARIYA VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada bino-inshootlar arxitekturasida funksional tuzilma va tarixiy kontekst uyg‘unligi o‘rganiladi. Turli davrlarga oid tarixiy va zamonaviy binolarning arxitektura shakllari tahlili orqali struktura, estetik ifoda va madaniy g‘oya o‘rtasidagi bog‘liqlik yoritiladi. Tadqiqotda tarixiy-arxitektura yodgorliklari va zamonaviy binolarning chizmaviy, konstruktiv va estetik yondashuvlari taqqoslab o‘rganilgan.