ФОТОПРЕОБРАЗОВАТЕЛИ НА ПОЛУПРОВОДНИКОВЫХ СОЕДИНЕНИЙ AIIIBV (Modern education and development, 2025)
В работе изучены солнечные батарейки на основе гетероструктурированного фотоэлемента. Рассчитан КПД гетероструктурированного фотоэлемента солнечного элемента.Қуёш энергетика қурилмалари турли фотоэлементлар ячейкалари ёрдамида қуёш нурларини энергия ташувчининг юқори ҳароратли иссиқлик энергия манбаига айлантиради. Одатда бу ячейкалар гетероструктуралардан иборат бўлади ва ҳар бирининг фойдали иш коэффиценти бир неча фоизни ташкил этади. Ушбу ишда гетероструктурали қуёш батареяси фотоэлементининг фойдали иш коэффициенти ҳисобландиThe thermonuclear energy is the primary source of all energy resources on Earth; coal, oil, gas; hydropower; wind and ocean energy. The sun is the source of all energy on earth. Solar power photoelement cells with the help of sunlight settling energy carrier into a high-temperature thermal energy source. Typically, each of these cells will be heterostructure and the efficiency coefficient is 9%. In this study, the efficiency of a heterostructured solar cell photocell was calculated.