1924-1991-YILLARDA OʻZBEKISTONDA TAʼLIM TIZIMI VA PEDAGOGIK FIKRLAR RIVOJI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada 1924-1991 yillar oralig‘ida O‘zbekistonda ta’lim tizimining shakllanishi va rivojlanish jarayonlari yoritilgan. XX asrning ikkinchi yarmida ta’lim sohasida amalga oshirilgan islohotlar, pedagogik fikrlarning shakllanishi, o‘quv dasturlarining yangilanishi va ilmiy-tadqiqot muassasalarining rivojlanishi haqida batafsil ma’lumot berilgan. Shuningdek, pedagogik kadrlarni tayyorlash, savodsizlikni tugatish, o‘quv darsliklari va metodik qo‘llanmalar ustida olib borilgan ishlarga ham e’tibor qaratilgan. Maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimining tarixiy taraqqiyoti va uning hozirgi kundagi ahamiyati tahlil qilinadi.