SIFAT SO’Z TURKUMINING INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA IFODALANISHI (Modern education and development, 2025)
Sifat eng oson tushuniladigan va o’zlashtira oladigan so’z turkumi hisoblanadi. Ushbu maqolada ingliz va o’zbek tillaridagi mustaqil so’z turkumlaridan biri bo’lgan sifat so’z turkumi haqida so’z boradi. Shu bilan birga, sifat so’z turkumining darajalanishi haqida ma’lumotlar berilgan. Ingliz va o’zbek tillaridagi sifat so’z turkumining o’xshash va farqli tomonlari yoritib berilgan.An adjective is considered the easiest and most comprehensible part of speech. This article discusses adjectives as one of the independent parts of speech in English and Uzbek languages. Additionally, it provides information about the degrees of adjectives. The similarities and differences between adjectives in English and Uzbek languages are also explained.Прилагательное считается самой простой и понятной частью речи. В данной статье рассматриваются прилагательные как одна из самостоятельных частей речи в английском и узбекском языках. Кроме того, он предоставляет информацию о степенях прилагательных. Также объясняются сходства и различия прилагательных в английском и узбекском языках.