O’QUVCHILARNING BILIM DARAJASINI BAHOLASHDA FOYDALANILADIGAN INTERFAOL TA’LIM USULLARI TAHLILI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada  nazariy bilimlar va amaliy tajribalarni tahlil qilish, taqqoslash orqali muammoni hal etish yo’llarini topishga, bilimlarni mustahkamlash, takrorlash, baholashga, mustaqil tanqidiy fikrlashni, nostandart tafakkurni shakllantirishga xizmat qiluvchi usullarining maqsadi  va qo’llanilishi tartibi keng taxlil etilgan.In this article, the purpose and application procedure of methods that serve to find ways to solve problems by analyzing and comparing theoretical knowledge and practical experiences, strengthening knowledge, repeating, evaluating, forming independent critical thinking, non-standard thinking.