BOSHLANG'ICH SINFDA O'QISH DARSLARINI TASHKIL ETISH METODIKASI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada boshlang'ich sinflarda o'qish metodikasi adabiy talim metodikasi sifatida ish ko'rishi lozimligi, boshlang'ich sinfda o'qish adabiyot o'qitish sistematik kursiga tayyorlovchi predmet sifatida o'qitilishi, metodika bolajak boshlangich sinf o qituvchisini adabiy ta limnining mazmuniga va uni o qitishga mustaqil ongli yondoshiv  olingan, In this article, the methodology of reading in primary school should be used as a method of literary education, the method of reading in primary school should be taught as a preparatory subject for a systematic course of teaching literature, the methodology of future primary school studied the experience of others, who can take an independent conscious approach to the content of literary education and its teaching.