TUT YETISHTIRISHNI AN‘ANAVIY VA ZAMONAVIY USULLARI SAMARADORLIGINI TAHLIL ETISH (Modern education and development, 2025)
Maqolada tut ko‘chatlarini yetishtirishning  respublikamizda tutchilikka ixtisoslashgan xo’zjaliklarda zamonaviy usullarini qo‘llash “in vitro” usulida va hozirgi kunda tut urug‘dan ko‘paytirishni afzalliklari keltirilgan. В статье представлены преимущества использования современных методов выращивания саженцев шелковицы в хозяйствах, специализирующихся на шелководстве нашей республики, в том числе метода «in vitro» и современного применения семенного размножения шелковицы.The article presents the advantages of using modern methods of growing mulberry seedlings in farms specializing in sericulture in our republic, including the "in vitro" method and modern use of seed propagation of mulberry.