БАЧАДОНДАН ТАШҚАРИ ҲОМИЛАДОРЛИК ХОЛАТИДА ПАТОЛОГО-АНАТОМИК ТЕКШИРИШНИНГ АХАМИЯТИ (Modern education and development, 2025)
БТҲ (Бачадондан ташқари ҳомиладорлик) жами ҳомиладорликларнинг сонига нисбатан 2-4% ҳолатларда аниқланади ва унинг кўлами давомли тарзда ортиб бормоқда. Муаммонинг долзарблиги шундаки, БТҲ оналар ўлимининг сабабларидан бири бўлиб қолмоқда. Барча оналар ўлимининг учдан икки қисми сифатсиз тиббий ёрдам кўрсатилиши билан боғлиқ. Эктопик ҳомиладорликни ўтказган аёлларнинг 60-80% да бепуштлик ва 20-30% да эса БТҲ қайта ривожланади.