SUYAK VA BO’G’IMLAR SIL KASALLIGI (Modern education and development, 2025)
Suyak tuberkulyozi - bu umurtqa pog'onasi yoki oyoq-qo'llarning suyaklariga ta'sir qiluvchi Koh tayoqchasi tomonidan qo'zg'atilgan o'ziga xos infektsiya. Patologiyani har qanday yoshda aniqlash mumkin. Bu o'zini asta-sekin progressiv og'riq, zaiflik va charchoq sifatida namoyon qiladi. Oxirgi bosqichlarda og'riq chidab bo'lmas holga keladi, kuchli isitma qayd etiladi, skelet suyaklarining deformatsiyasi rivojlanadi. Tashxis rentgenografiya, tomografiya va boshqa tadqiqotlar asosida amalga oshiriladi. Dastlabki bosqichlarda konservativ terapiya ko'rsatiladi: dori-darmonlar, mashqlar terapiyasi, massaj. Suyakning sezilarli darajada nobud bo'lishi bo'lsa, operatsiya o'tkaziladi.Ushbu maqolada suyak va bo’g’imlar sil kasalligini turlari, kelib chiqish sabablari va oqibatlari,rivojlanish bosqichlari, klinik belgisi, diagnostikasi va davolash, kasallik kelib chiqishi oldini olish haqida bayon etiladi.