TA'LIM VA TARBIYA JARAYONIDA BOLALARDA INSONPARVARLIKNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada ta'lim va tarbiya jarayonida bolalarda insonparvarlikni shakllantirishning psixologik ahamiyati o‘rganiladi. Insonparvarlik fazilatlarini rivojlantirish bolalarning ijtimoiy moslashuvi, axloqiy qadriyatlarini shakllantirish va jamiyatda o‘zini tutish qoidalarini anglashlariga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada ilmiy adabiyotlar tahlili, psixologik yondashuvlar va pedagogik metodlardan foydalangan holda insonparvarlikni rivojlantirish yo‘llari tahlil qilinadi.