TECHNOLOGIES FOR DEVELOPING KNOWLEDGE ON COMBATING CORRUPTION AMONG STUDENTS OF HIGHER EDUCATION INSTITUTIONS (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada korrupsiyaga qarshi kurash bo‘yicha bilimlarni talabalarga yetkazishda texnologiyalarning ahamiyati yoritilgan. Unda raqamli o‘quv platformalari, onlayn kurslar, blokcheyn, sun’iy intellekt, VR va AR kabi ilg‘or texnologiyalarning imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, korrupsiyaga qarshi interfaol o‘yinlar va ijtimoiy tarmoqlardan foydalanishning talabalarning ongini oshirishdagi roli ko‘rib chiqilgan. Maqola ta’lim muassasalarida korrupsiyaga qarshi ko‘nikmalarni shakllantirishda innovatsion yondashuvlarning o‘rni haqida xulosa chiqaradi.В данной статье рассматривается важность технологий в формировании знаний студентов о борьбе с коррупцией. Анализируются возможности использования цифровых образовательных платформ, онлайн-курсов, блокчейна, искусственного интеллекта, а также VR и AR. Также обсуждается роль интерактивный игровых технологий и социальных сетей в повышении осведомленности студентов. В заключение подчеркивается значимость инновационных подходов для развития антикоррупционных навыков в образовательных учреждениях.  This article highlights the importance of technologies in developing students’ knowledge to combat corruption. It explores the role of advanced tools such as digital learning platforms, online courses, blockchain, artificial intelligence, and VR/AR. The use of gamification, interactive anti-corruption games, and social media in raising awareness is also examined. The article concludes by emphasizing the need for innovative approaches in fostering anti-corruption skills within educational institutions.