MEHNAT SHARTNOMASI MAZMUNIGA TEGISHLI TARAFLARNING HUQUQ VA MAJBURIYATLARINI AMALGA OSHIRISH (Modern education and development, 2025)
Mehnat shartnomasi – ish beruvchi va xodim o‘rtasida tuziladigan hujjat bo‘lib, unda taraflarning huquq va majburiyatlari belgilangan. Ushbu hujjat mehnat munosabatlarini tartibga soladi, ish sharoitlari, mehnatga haq to‘lash tartibi va boshqa muhim jihatlarni o‘z ichiga oladi. Mehnat shartnomasining asosiy maqsadi – taraflarning huquqlarini himoya qilish va ularning majburiyatlarini belgilashdan iborat. Ushbu maqolada mehnat shartnomasi doirasida taraflarning asosiy huquqlari, ularning majburiyatlari va ushbu hujjatga rioya qilish tartibi yoritiladi.