RAQAMLI IQTISODIYOTDA MA’LUMOTLARNING O’RNI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning rivojlanishida ma'lumotlarning ahamiyati, ular bilan ishlashning zamonaviy usullari, shuningdek, ma'lumotlarni to‘plash, saqlash, tahlil qilish va ulardan samarali foydalanishning muhim jihatlari tahlil qilinadi. Maqolada raqamli texnologiyalar yordamida ma'lumotlar iqtisodiy jarayonlarni qay tarzda optimallashtirayotgani misollar orqali yoritilgan. Shuningdek, global tendensiyalar va kelajakda ushbu yo‘nalishning rivojlanish istiqbollari haqida fikr yuritiladi.В данной статье анализируется значение данных в развитии цифровой экономики, современные методы работы с ними, а также важные аспекты сбора, хранения, анализа и эффективного использования данных. В статье на примерах показано, как информация оптимизирует экономические процессы с помощью цифровых технологий. Также обсуждаются глобальные тенденции и перспективы развития этого направления в будущем.In this article, the importance of information in the development of the computer economy, modern methods of working with them, the level of data collection, storage, analysis and effective use of the organization is an important analysis. The article highlights how software optimizes data-economic processes through examples. , global development trends and prospects for the development of this direction are discussed.