MAHMUDXO‘JA BEHBUDIYNING HAYOTI VA ILMIY MEROSI. (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada jadidchilik harakatining yirik namoyandasi, ma’rifatparvar, dramaturg va publitsist Mahmudxo‘ja Behbudiyning hayoti, ilmiy-ma’rifiy faoliyati hamda merosi tahlil etiladi. Behbudiyning milliy uyg‘onish g‘oyalarini ilgari surishdagi roli, uning ta’lim-tarbiya, matbuot va dramaturgiya sohalaridagi faoliyati, asarlari va u orqali jamiyat taraqqiyoti, ilm-fan va adabiyot rivojiga qo‘shgan hissasi ilmiy asosda yoritiladi. Behbudiyning o‘z davrida ilgari surgan islohotchilik g‘oyalari, ularning bugungi kun uchun dolzarbligi, jadidchilik harakati tarixini o‘rganish, milliy o‘zlikni anglash va ma’rifiy tafakkurni rivojlantirish kabi masalalar ko‘rib chiqiladi.