MAHALLADA SODIR ETILAYoTGAN BEZORILIK JINOYaTINING ALOHIDA BELGILARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola “bezori” va “bezorilik”  hamda bezorilik jinoyati tushunchalari, uning alohida belgilari, sodir etilishining usullari yoritilgan. Shuningdek, jinoyat bilan bog‘liq tushunchalar qonunchilikda va boshqa normativ hujjatlardagi ta’riflar bilan tahlillangan. Jinoyatning ob’ektiv va sub’ektiv tomonlari amaliy asoslantirilib ochib berilgan hamda xulosalangan. В статье рассматриваются понятия «хулиган» и «хулиганство», а также преступление хулиганство, его отличительные признаки и способы совершения. Также были проанализированы понятия, связанные с преступностью, с определениями, содержащимися в законодательстве и других нормативных документах. Раскрываются и обобщаются с практическим обоснованием объективные и субъективные стороны преступления.This article discusses the concepts of "hooliganism" and "hooliganism" and the crime of hooliganism, its distinctive features, and methods of commission. Also, the concepts related to the crime are analyzed with definitions in legislation and other regulatory documents. The objective and subjective aspects of the crime are revealed and summarized with practical justification.