TAFAKKUR JARAYONINING TURLI KASALIKLARDA BUZILISHI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola tafakkur buzilishlarining keng qamrovli tahlilini taqdim etadi. Etiologiya, patofiziologiya, klinik ko'rinishlar, diagnostika usullari va davolashning zamonaviy yondashuvlari chuqur o'rganiladi. Shizofreniya, affektiv buzilishlar, demensiya, obsessiv-kompulsiv buzilish (OKB) va travmadan keyingi stress buzilishi (PTSD) kabi asosiy kasalliklarda tafakkur buzilishlarining o'ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. Neyroimaging, genetik tadqiqotlar va farmakologiya sohasidagi so'nggi yutuqlar yoritiladi.