XO’JALIK YURITUVCHI SUBYEKTLARDA АUDIT О‘TKАZISH JАRАYОNLАRINI O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Modern education and development, 2025)
Bozor iqtisodiyoti sharoitida korxonalar faoliyatining shaffofligi va ishonchliligi moliyaviy axborotning to‘g‘riligi bilan chambarchas bog‘liqdir. Aynan mana shu vazifani bajarishda auditorlik tekshiruvlari muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi. Xususan, xo‘jalik yurituvchi subyektlarda audit o‘tkazishning o‘ziga xos xususiyatlarini aniqlash, bu jarayonning mohiyati, bosqichlari va individual yondashuvlarni tahlil qilish zamonaviy iqtisodiy tizimda muhim ilmiy va amaliy ahamiyat kasb etadi.