YOSHLAR VA KITOBXONLIK: O‘QISH MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH YO‘LLARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada yoshlar orasida kitobxonlik madaniyatini shakllantirish muammolari va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil etiladi. Raqamli texnologiyalar keng rivojlanayotgan davrda yoshlarning kitobga bo‘lgan munosabati, ularning o‘qishga bo‘lgan qiziqishini oshirishning psixologik, pedagogik va ijtimoiy omillari yoritiladi. Shuningdek, oila, ta’lim muassasalari va ommaviy axborot vositalarining bu jarayondagi o‘rni ko‘rib chiqilib, kitobxonlikni targ‘ib qilish bo‘yicha samarali strategiyalar taklif etiladi. Tadqiqotda xorijiy tajribalar ham tahlil qilinib, milliy an’analar asosida yosh avlod orasida o‘qish madaniyatini shakllantirishning istiqbollari yoritilgan.