TISH EROZIYASI VA GASTROEZOFAGEAL REFLYUKS KASALLIGI (GERD) ALOQASI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada tish eroziyasi va gastroezofageal reflyuks kasalligi (GERD) o‘rtasidagi bog‘liqlik tibbiy va stomatologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. GERD bemorlarida qayta-qayta kislotali reflyuks tufayli og‘iz bo‘shlig‘iga tushadigan oshqozon kislotasi tish sirining yemirilishiga olib kelishi mumkin. Tadqiqotda ushbu patologik holatning erta tashxisi, profilaktikasi va kompleks davolash choralari muhokama qilinadi. GERD bilan bog‘liq tish eroziyasini oldini olishda stomatolog va gastroenterolog hamkorligining muhimligi alohida ta’kidlanadi.