QIYIN HAYOTIY VAZIYATGA TUSHIB QOLGAN OILALARGA IJTIMOIY YORDAM KO'RSATISHNING MILLIY VA XORIJ TAJRIBASI (Modern education and development, 2025)
Qiyin hayotiy vaziyatga tushib qolgan oilalarga ijtimoiy yordam ko‘rsatish masalasi har bir jamiyatning ijtimoiy siyosatining muhim yo‘nalishlaridan biridir. Bunday oilalar ko‘pincha moliyaviy qiyinchiliklar, sog‘liq muammolari, ijtimoiy izolyatsiya yoki boshqa turli sabablarga ko‘ra ijtimoiy qo‘llab-quvvatlashga muhtoj bo‘ladi. Shu bois, davlat va jamiyat tomonidan ularni qo‘llab-quvvatlash tizimlari tashkil etilgan bo‘lib, bu tizimlar milliy va xorijiy tajribalarda turlicha shakllangan va amalga oshirilgan.