MURAKKABLASHGAN SODDA GAPLAR ATAMASI VA TUSHUNCHASI (Modern education and development, 2025)
Murakkablashgan sodda gaplarni oddiy sodda gaplardan farqlash lozim. Sodda gaplarda yuzaga chiqqan mazmuni odatda murakkablashgan sodda gaplarga  nisbatan qisqa bo‘ladi. Sodda gap – oʻz tarkibida birgina predikativ birlikka ega boʻlgan, maʼlum fikr ifodalay oladigan, grammatik va intonatsion jihatdan shakllangan sintaktik birlik.