“ҲУСН ВА ДИЛ” ДОСТОНИДА ИЛОҲИЙ ИШҚ ТАРАННУМИ (Modern education and development, 2025)
Ушбу мақолада Муҳаммадниёз Нишотий ҳаёти ва ижодий мероси, “Ҳусн ва Дил” достони ўзбек мумтоз адабиётидаги кубравийлик тариқати ва анъаналари, уларнинг ўзига хос хусусиятлари, ирфоний асарларининг издошлари ва кейинги давр адабиёти вакиллари ижодига таъсири  масалалари ёритилган.