YOSHLAR – GLOBAL TINCHLIKNING KALITI: MOJAROLAR, DIPLOMATIYA VA UMID O‘RTASIDA (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola bugungi zamonaviy global muammolar – urushlar, migratsiya, madaniyatlararo ziddiyatlar, iqlim o‘zgarishi va dezinformatsiya – haqida chuqur tahlil beradi. Maqolada tinchlikni ta’minlashda yoshlarning, ayniqsa, xalqaro munosabatlar, diplomatiya va konfliktologiya sohalarida tahsil olayotgan talabalarning roli haqida aniq misollar bilan fikr yuritiladi. Maqola xalqaro huquq, diplomatik protokollar, zamonaviy kommunikatsiya va ko‘p tomonlama muloqot asosida yechimlar taklif etadi.