BOLALARNI ONA SUTI BILAN OZIQLANTIRISH (Modern education and development, 2025)
Bolalarni ona suti bilan oziqlantirish, insoniyat tarixida muhim o'rin tutgan bir jarayon bo'lib, bu jarayon nafaqat bolalar uchun, balki onalar uchun ham juda ko'p foydalar keltiradi. Ona suti, emizikli bolalar uchun eng ideal oziq-ovqat bo'lib, u bolaning sog'lom o'sishi va rivojlanishi uchun zarur bo'lgan barcha oziq moddalarni o'z ichiga oladi. Ona suti, bolalarning immun tizimini mustahkamlovchi antitanalarni taqdim etib, ularni kasalliklardan himoya qiladi. Shu bilan birga, emizish jarayoni, ona va bola o'rtasida kuchli hissiy bog'lanishni rivojlantiradi, bu esa bolaning ruhiy holatini yaxshilaydi.