SURXONDARYO VILOYATIDAGI ASALCHIL O’SIMLIKLARNING AHAMIYATI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Surxondaryo viloyatining togʻ va yaylov hududlarida uchrovchi asalchil oʻsimliklar va ularning ahamiyati haqida maʼlumot berilgan. Asalchil oʻsimliklarning turlari, ularning ekologik, iqtisodiy va dorivor xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, ushbu oʻsimliklarning asalarichilikni rivojlantirish, mahalliy ekotizimni qoʻllab-quvvatlash va tuproqni muhofaza qilishdagi roli tahlil qilingan. Maqolada asalchil oʻsimliklarning qishloq xoʻjaligi va xalq xoʻjaligidagi o‘rni va foydalari ham keng yoritilgan.