IJTIMOIY PEDAGOGIKADA MEYORDAN CHEKINGAN O’SMIRLAR BILAN OLIB BORILADIGAN ISH SHAKLLARI, METODLARI VA VOSITALARI (Modern education and development, 2025)
Maqola ijtimoiy pedagogikada meyordan chekingan o’smirlar bilan olib boriladigan ish shakllari, metodlari va vositalariga bag’ishlangan. Ushbu tadqiqotda o’smirlarning ijtimoiy normalardan chetga chiqishining sabablariga tahlil qilinadi va ularni ijtimoiylashtirish jarayonida qo’llaniladigan turli pedagogik yondashuvlar, metod va vositalar muhokama qilinadi. Maxsus pedagogik yondashuvlar, guruhli va individuallashgan ish shakllari orqali o’smirlarning salbiy xatti-harakatlarini o’zgartirish, ijtimoiy muhitga moslashishi va shaxsiy rivojlanishi ko’rib chiqiladi. Tadqiqotda shu bilan birga, psixologik testlar, rolli o’yinlar, maslahatlar va reabilitatsiya metodlari kabi samarali vositalar haqida ma'lumotlar berilgan. Maqola pedagoglar, psixologlar va ijtimoiy ishchilar uchun amaliy tavsiyalarni o’z ichiga oladi.