ME'YOR VA ME'YORLARDAN CHEKINISH (O‘QISH) TUSHUNCHASI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada, me'yor va me'yorlardan chekinish (o‘qish) tushunchalari o‘rganiladi. Me'yorlar jamiyatda axloqiy, huquqiy va ijtimoiy qadriyatlarni saqlashga xizmat qiluvchi belgilangan qoidalardir. O‘qish jarayonidagi me'yorlar esa, ta'lim jarayonini samarali va tartibli tashkil etish uchun zarur. Shuningdek, maqolada me'yorlardan chekinishning ijtimoiy va pedagogik kontekstda qanday muammolar va imkoniyatlar yaratishi ham tahlil qilinadi. Me'yorlardan chekinish yangilik va rivojlanishga yo‘l ochsa-da, ba'zida bu ijtimoiy tartibni buzish xavfini ham tug‘diradi. Maqolada, me'yorlar va ulardan chekinish o‘rtasidagi muvozanatni topishning ahamiyati ko‘rib chiqiladi.