ALISHER NAVOIY VA UNING ADABIY MEROSI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqola Alisher Navoiy hayoti va uning adabiy merosini o‘rganishga bag‘ishlangan. Asar o‘zbek adabiyotining buyuk namoyandasi bo‘lgan Navoiy ijodini, uning she’riyati va nasr asarlarini tahlil qiladi. Maqolada Navoiy asarlarining mavzulari, shakli, uslubi va uning adabiy merosga qo‘shgan hissasi ko‘rib chiqiladi. Xususan, Navoiy tomonidan yaratgan "Xamsa" asari, uning sufi fikrlarini ifodalashdagi yuksak mahorati va adabiy ta’siri alohida ta’kidlanadi. Shuningdek, Navoiy o‘zining asarlarida insoniyatning ma’naviy yuksalishi, axloqiy qadriyatlar va tafakkur o‘zgartirishda muhim rol o‘ynaganligi, uning adabiy va falsafiy merosi bugungi kunda ham dolzarbligini saqlab qolayotgani haqida fikrlar yuritiladi. Maqola, Navoiy ijodining nafaqat o‘z davrida, balki keyingi asrlarda ham adabiyot, madaniyat va falsafa rivojiga ta’sirini ko‘rsatadi.