MAXSUS TA’LIMGA MUHTOJ BOLLALARGA INTEGRATSIYALASHGAN TA’LIM SHAROITLARIDA YORDAM KO’RSATISHNING GARBIY YEVROPA TAJRIBASI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada G‘arbiy Yevropa mamlakatlarida maxsus ta’limga muhtoj bolalarga ko‘rsatilayotgan yordam va ularni umumiy ta’lim tizimiga integratsiyalash tajribasi o‘rganilgan. Inklyuziv ta’limning asosiy tamoyillari, bu boradagi xalqaro tajriba va samarali yondashuvlar tahlil qilinadi. Shvetsariya, Buyuk Britaniya va Niderlandiya tajribalari asosida maxsus ta’limga muhtoj bolalarning ijtimoiy va ta’lim jarayoniga moslashuvi tahlil qilinib, samarali usullar tavsiya etilgan. Tadqiqot natijalari inklyuziv ta’limni rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan omillarni ochib berishga xizmat qiladi.