O’QUVCHI YOSHLAR O’RTASIDA SOG’LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISH IJTIMOIY PEDAGOGIKA SIFATIDA (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada o’quvchi yoshlar orasida sog’lom turmush tarzini shakllantirish va ijtimoiy pedagogika doirasida keng  yorilgan. Hozirgi paytga eng dolzarb muammolardan biri bolib kelayotgan . O’quvchi yoshlar  o’rtasida  ijtimoiy pedagogika yoshlar bilan ishlash jismoniy va ruhiy salomatlikni saqlash sog’lom turmush tarzini targi’b qilish  va ular orasida  ma’suliyatli  ijtimoiy  munosabatlarni oz ichiga oladi .   Shuningdek oq’uvchi yoshlar  orasida  sog’lom turmush tarzini  shakllantirish  va ijtimoiy pedagogik muammolarni hal qilishdagi ahamiyati  ham ko’rib chiqilgan. Tanasining  sog’lom bo’lishi, energiya ,  ichki hotirjamligi  , jismoniy faolligi ,sog’lom uyqu  ruhan tetiklik  ,shaxsiy gigiyena , tog’ri ovqatlanish , sport mashqlarini bilan shug’ullanish  zararli odatlardan voz kechish roli tahlil qilingan.  Zamonaviy hayotda o’quvchilar orasida sog’lom  turmush tarzini  tadbiq etish   ham ruhan ham aqlan soglom bol’ishni   ijtimoiy masalalarni hal qilishda muhim vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Muammolarni hal qilishdagi ahamiyati ham ko‘rib chiqilgan.. Shuningdek, oquvchi yoshlar orasida sog’lom turmush tarzini  muammolarni hal qilishdagi ahamiyati ham ko‘rib chiqilgan.