INKLYUZIV TA'LIMNING XALQARO HUQUQIY ASOSLARI (Modern education and development, 2025)
Maqolada inklyuziv ta'limning xalqaro huquqiy asoslari hamda dunyo hamjamiyatidagi inklyuziv maktablar shakllantirish va rivojlantirish yo'lidagi harakatlar, shu harakatlar doirasida imzolangan va yaratilgan qonun hujjatlari, ularning maxsus tarbiyaga muhtoj bolalar uchun ahamiyati va hozirgi kunda tutgan o'rni haqida ma'lumot beriladi.The article provides information on the international legal basis of inclusive education and efforts to create and develop inclusive schools in the world community, signed  the legal documents  and created within the framework of these efforts, their importance for children with special education needs, and their current role. В статье представлена ​​информация о международно-правовой основе инклюзивного образования и усилиях по созданию и развитию инклюзивных школ в мировом сообществе, о правовых документах, подписанных и созданных в рамках этих усилий, их значении для детей с особыми образовательными потребностями, их современной роли.