GEOMETRIYANI O'QITISHDA METODIK YONDASHUVLAR VA UCHBURCHAK YUZINI HISOBLASH USULLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada matematika va uning o‘qitish metodikalari tahlil qilinib, o‘quvchilarga mavzuni keng yoritish va uni amaliyotga  tatbiq qilish usullari batafsil bayon qilingan. Geometriya – matematika fanining muhim bo֥‘limlaridan biri  hisoblanadi. Ushbu fanni va uning hayot bilan uzviy bog‘lash va qo’llay olish har biri o֥‘quvchiga o‘rgatish muhimdir. Maqolada taqdim etilgan metodik yondashuvlar nafaqat umumiy matematika ta’limiga, balki geometriyaning samarali o‘qitilishiga ham ijobiy ta’sir ko'rsatishi tahlil qilingan. Ushbu usullar o‘quvchilarning mavzuga bo‘lgan qiziqishini oshirish va nazariy bilimlarni hayotda ham qo‘llash ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.  This article analyzes mathematics teaching methods, providing a detailed discussion of approaches to effectively presenting topics to students and applying them in practice. Geometry is one of the key branches of mathematics. The article highlights the importance of teaching this subject, its connection to real life, and its practical applications. The proposed methodological approaches have a positive impact not only on general mathematics education but also on the effective teaching of geometry. These methods help increase students' interest in the subject and develop their skills in applying theoretical knowledge in real-life situations.В данной статье анализируются методы преподавания математики, подробно рассматриваются способы широкого раскрытия темы для учащихся и её применения на практике. Геометрия является одним из важных разделов математики. В статье подчёркивается важность преподавания этого предмета, его связи с реальной жизнью и практического применения. Представленные методические подходы положительно влияют не только на преподавание математики в целом, но и на эффективное обучение геометрии. Эти методы способствуют повышению интереса учащихся к предмету и развитию навыков применения теоретических знаний в повседневной жизни.