QANDAY HOLLARDA XODIMNING ROZILIGIDAN QATʼI NAZAR, MEHNAT HAQIDAN USHLAB QOLISHGA YOʻL QOʻYILADI? (Modern education and development, 2025)
Oʻzbekiston Respublikasi mehnat kodeksining 269-moddasiga binoan ish haqidan ushlab qolish avvalo xodimning yozma roziligi bilan amalga oshiriladi. Lekin xodimning roziligi bo‘lmagan taqdirda ham ish beruvchi xodimning roziligisiz ham ish haqidan ushlab qolish huquqiga ega. Ya’ni O’zbekiston Respublikasi Mehnat kodeksining 269-moddasiga binoan quyidagi yettita asos bo’lganda xodimning yozma roziligidan qat’i nazar, ish haqidan ushlab qolish amalga oshiriladi: