NIKOHDAN AJRALISH MASLASINI BIR TOMON CHET EL FUQAROSI BO‘LGANDA QANDAY TARTIBDA HAL QILINISHINING QONUNCHILIK HUJJATLARI ASOSIDA TAHLILI (Modern education and development, 2025)
O‘zbekiston Respublikasi Oila kodeksining 236-moddasiga asosan, O‘zbekiston Respublikasi hududida tomonlardan biri O‘zbekiston Respublikasi fuqarosi, ikkinchi taraf chet el fuqarosi  yoki fuqaroligi bo‘lmagan shaxs  o‘rtasidagi, shuningdek tomonlarning ikkalasi ham chet el fuqarolari bo‘lganda ular o‘rtasidagi nikohdan ajratish O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligiga muvofiq amalga oshiriladi.