BOLANING SATSIUMDA RIVOJLANISHI (Modern education and development, 2025)
Bolaning sotsial rivojlanishi uning atrof-muhit bilan o‘zaro munosabatini shakllantirish va jamiyatga moslashish jarayonini o‘z ichiga oladi. Ushbu maqolada bolaning sotsial rivojlanish bosqichlari, unga ta’sir etuvchi omillar va rivojlanishni qo‘llab-quvvatlash usullari tahlil qilinadi. Oilaviy tarbiya, ta’lim muassasalari, madaniy muhit va texnologiyalarning bola ijtimoiy hayotiga qanday ta’sir ko‘rsatishi haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, bolalar bilan samarali muloqot qilish va ularning jamiyatga moslashuvini yengillashtirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.