SHARQ MUTAFAKIRLARI ASARLARIDA SHAXS IJTMOIYLASHUVI MASALALARINI YORITILISHI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada Sharq mutafakkirlarining shaxs ijtimoiylashuvi haqidagi qarashlari tahlil qilinadi. Abu Nasr Forobiy, Yusuf Xos Hojib, Jaloliddin Rumiy va Alisher Navoiy kabi allomalarning asarlarida inson va jamiyat o‘rtasidagi munosabatlar qanday yoritilgani ko‘rib chiqiladi. Ularning asarlarida shaxsning jamiyatga moslashuvi, axloqiy va ma’naviy qadriyatlarni o‘zlashtirish jarayoni muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada mutafakkirlarning ijtimoiylashuv borasidagi fikr-mulohazalari tahlil qilinib, ularning hozirgi zamon uchun dolzarbligi yoritiladi.