IJTIMOIY PEDAGOGIKA VA PEDAGOGIK SOTSIOLOGIYA EHTIYOJ VA ZAMONAVIY JAMIYAT RIVOJINING ZARURIY SHARTLARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy pedagogika va pedagogik sotsiologiyaning zamonaviy jamiyatdagi o‘rni, ahamiyati hamda ehtiyojlari tahlil qilinadi. Ijtimoiy pedagogika insonning jamiyatga moslashuvi va uning turmush tarzini yaxshilashga qaratilgan ta’lim shakllari bilan bog‘liq bo‘lsa, pedagogik sotsiologiya esa ta’lim tizimining jamiyatga ta’siri, uning rivojlanishi va ta’lim jarayonining sotsiologik jihatlarini o‘rganadi. Ushbu maqolada ta’lim jarayoni va uning jamiyatdagi roli, ijtimoiy tengsizlikni kamaytirish, barqaror taraqqiyot va innovatsion ta’lim texnologiyalarini ishlab chiqish kabi muhim jihatlar keng yoritiladi.