INKLYUZIV TAʼLIMNI JORIY QILISH BOʻYICHA DASTLABKI TAJRIBA VA SINOV ISHLARI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada inklyuziv taʼlim tizimini joriy qilish jarayonida amalga oshirilgan dastlabki tajriba va sinov ishlari tahlil qilingan. Inklyuziv ta’limning dolzarbligi, uning ijtimoiy va pedagogik ahamiyati, shuningdek, sinov ishlari natijalari asosida shakllangan yondashuvlar bayon etilgan. Taʼlim jarayoniga turli ehtiyojga ega bolalarni qo‘shish bo‘yicha tajribalar, duch kelinayotgan muammolar va ularni bartaraf etish usullari yoritilgan.