YONG’OQ MEVASINING KIMYOVIY TARKIBI VA MOY AJRATIB OLISH USULLARI (Modern education and development, 2025)
Yong’oq o’simligi mevasi  qadim  zamonlardan beri  oziq- ovqat  va  shifobaxs  hususiyatlari  bilan  odamlarni ehtiyojlarini  qondirib  kelgan. Ajoyib  ta’mga  va  ozuqaviy  qiymatga  ega  bo’lgan  va tabiiy  shaklda  ham  ko’plab  joylarda  o’sa oladigan  o’simlik  turi  hisoblanadi.  Yong’oq  mevasi  bugungi  kunda turli  xil  holva, shirinliklar tayyorlash  uchun  ishlatiladi. Bu  maqolada  yong’oq mevasining  xalq tabobatida  va ozuqa uchun  foydalanilishi  va  yong’oq moyini  qanday  ajratib  olinishi  haqida  ma’lumotlar   beriladi.Walnuts  have  been  satisfying  people’s  needs  with  their nutritional  and medicinal properties  since ancient  times. It is a type  that has excellent  taste  andnutritional  value  and  can grow naturally  in  many  places.  Walnuts  are  used  today  to  make various  sweets  and pastries. This  article provides  information  on the  use of walnut  fruit  in folk medicine  and for  food, also how to extraxt walnut oil.