O‘ZBEK TILI TOVUSHLARI TASNIFI (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada oʻzbek tili tovushlar tizimi batafsil tahlil qilinadi. Oʻzbek tilining fonetik xususiyatlari, unli va undosh tovushlarning tasnifi, ularning talaffuzdagi oʻrni va nutqdagi ahamiyati keng yoritiladi. Maqolada tovushlarning hosil boʻlish mexanizmi, ularning lingvistik jihatdan farqlanishi va soʻz tarkibidagi roli koʻrib chiqiladi. Shuningdek, unli va undosh tovushlarning oʻzaro ta’siri va fonetik qonuniyatlari ham izohlanadi.