CHET TILIDAN KIRIB KELAYOTGAN SO‘ZLARNING O‘ZBEK ADABIY TILIGA TA’SIRI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiy tili va unga ta’sir ko‘rsatayotgan omillarning asosiy sabablari va tahlillariga e’tibor qaratiladi. Chetdan kirib kelayotgan so‘z/terminlar bugungi o‘zbek tilshunosligi nuqtai nazaridan, sotsiolingvistik jihatdan tadqiq qilinadi va shu asosida ma’lumotlar keltiriladi. O‘zbek adabiy me’yorlariga ta’sir ko‘rsatayotgan sabab va hodisalar keltirib, asoslaniladi.