БОЛАЛАР ҲУҚУҚЛАРИ ВА МАНФААТЛАРИНИ ҲИМОЯ ҚИЛИШНИНГ ХАЛҚАРО ВА МИЛЛИЙ НОРМАЛАРИ (Modern education and development, 2025)
Мазкур мақолада болалар ҳуқуқлари ва манфаатларини ҳимоя қилишнинг халқаро ва миллий ҳуқуқий асослари таҳлил қилинган. Болалар ҳуқуқларининг тарихий ривожланиши, халқаро ҳуқуқий ҳужжатлар, жумладан, БМТнинг Бола ҳуқуқлари тўғрисидаги конвенцияси ва унинг Ўзбекистон қонунчилигидаги ифодаси кўриб чиқилган. Шунингдек, Ўзбекистонда болалар ҳуқуқларини таъминлашга қаратилган миллий қонунлар, давлат дастурлари ва ташкилий механизмлар ҳақида маълумот берилган. Болалар ҳуқуқларини ҳимоя қилиш жамият тараққиётида муҳим аҳамият касб этиши таъкидланган.