XXI ASR PEDAGOGINING ASOSIY KO‘NIKMALARI VA ULARNI MUSTAQIL RIVOJLANTIRISH (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada XXI asr pedagogining asosiy ko‘nikmalari, jumladan, raqamli savodxonlik, tanqidiy va ijodiy fikrlash, kommunikativ qobiliyatlar, emosional intellekt, hayot davomida o‘rganish va liderlik qobiliyatlari haqida so‘z boradi. Ushbu ko‘nikmalarni mustaqil ravishda rivojlantirish yo‘llari ham batafsil bayon etilgan.This article will talk about the basic skills of a 21st century educator, including digital literacy, critical and creative thinking, communicative abilities, emotional intelligence, life-long learning and leadership skills. Ways to independently develop these skills are also detailed.