KOOPERATIV MUHITDA MUSTAQIL TA’LIM OLUCHILAR UCHUN MOTIVATSIYA (Modern education and development, 2025)
Mazkur ishda kooperativ muhitda mustaqil ta’lim oluvchilar uchun motivatsiyani oshirish usullari va strategiyalari yoritilgan. Mustaqil ta’lim jarayoni shaxsiy o‘zlashtirish va o‘zini o‘zi boshqarish qobiliyatlarini talab qiladi. Shu sababli, samarali o‘quv muhitini yaratish, motivatsion omillarni aniqlash va ulardan foydalanish muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda ichki va tashqi motivatsiya turlari, o‘z-o‘zini rag‘batlantirish usullari, ta’lim jarayonida texnologiyalardan foydalanish va o‘qituvchi-mentor yondashuvining samaradorligi tahlil qilingan.