SPIRTLI ICHIMLIKLAR ISTE’MOL QILISHGA MOYIL O‘SMIRLAR BILAN OLIB BORILADIGAN IJTIMOIY-PEDAGOGIK FAOLIYAT (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada spirtli ichimliklar iste'mol qilishga moyil o‘smirlar bilan olib boriladigan ijtimoiy-pedagogik faoliyat mavzusi, o‘smirlik davridagi ijtimoiy va psixologik o‘zgarishlar bilan bog‘liq bo‘lib, ayniqsa spirtli ichimliklar va boshqa zararli odatlarga moyil bo‘lgan o‘smirlarni sog‘lom turmush tarziga yo‘naltirishga qaratilgan pedagogik yondashuvlarni o‘rganadi. Ushbu faoliyatning asosiy maqsadi o‘smirlarni spirtli ichimliklarning salbiy ta'siri haqida xabardor qilish, ularni sog‘lom va faollikni talab qiladigan mashg‘ulotlarga jalb etish, psixologik yordam ko‘rsatish hamda oila va jamiyatning qo‘llab-quvvatlashi orqali o‘smirlarning zararli odatlardan saqlanishini ta'minlashdir. Maqolada spirtli ichimliklar iste'mol qilishning o‘smirlar salomatligiga ta'siri, ijtimoiy-pedagogik faoliyatning asosiy yo‘nalishlari va metodlari keltirilgan.