UMUMTAʼLIM MAKTABLARINING OʻQUVCHI-QIZLARINING IJTIMOIY FAOLLIGINI OSHIRISH USULLARI VA METODLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada umumtaʼlim maktablarida o‘quvchi-qizlarning ijtimoiy faolligini oshirish usullari va metodlari tahlil qilingan. O‘quvchi-qizlarning ijtimoiy faolligi yoshlarning jamiyatga qo‘shgan hissasini oshirish, ularning mustaqil fikrlash va ijtimoiy mas’uliyatni anglash qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqolada tarbiyaviy tadbirlar, yoshlar kengashlari, xayriya faoliyati, ijodiy yondashuv va boshqaruvni rivojlantirish kabi usullar orqali o‘quvchilarni jamiyatdagi faol ishtirokchilar sifatida tayyorlashda qanday metodlardan foydalanish mumkinligi yoritilgan. Ushbu usullar, o‘quvchilarda ijtimoiy mas’uliyatni oshirish va jamoaviy ruhni shakllantirishga xizmat qiladi.