INKLYUZIV TAʼLIMNING ASOSLARI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada inkluziv ta’limning asosiy tushunchalari, uning mazmun-mohiyati va ahamiyati tahlil qilinadi. Inkluziv ta’lim har bir bolaning individual ehtiyojlarini hisobga olgan holda teng imkoniyatlar yaratishga qaratilgan ta’lim tizimi sifatida qaraladi. Tadqiqotda inkluziv ta’limning jahon tajribasi, uning pedagogik-psixologik asoslari va amaliyotdagi muammolar haqida so‘z yuritiladi.