IJTIMOIY PEDAGOGIKADA MEYORDAN OG’ISHGAN BOLALARNI DIAGNOSTIKASI VA PROFILAKTIKAS (Modern education and development, 2025)
Ijtimoiy pedagogikada meyordan ogʻishgan bolalarni diagnostikasi va profilaktikasi jamoatchilik uchun dolzarb masala sifatida qaralmoqda. Bu tadqiqot meyordan ogʻishgan bolalarning rivojlanishiga taʼsir etuvchi omillarni aniqlash va ularni profilaktika qilishdagi samarali usullarni ko‘rsatishga qaratilgan. Maqsadli auditoriya uchun muhim bo‘lgan nazorat va baholash metodlarini qo‘llash orqali bolalarning psixologik, ijtimoiy va akademik holatini aniqlash imkoniyatlari mavjud. Shuningdek, mualliflar, pedagoglar va ota-onalar uchun tavsiyalar ishlab chiqilgan bo‘lib, bular bolalarning ijtimoiy moslashuvini yaxshilashga, shuningdek, ularning mehnat va ta’lim sohasida muvaffaqiyatini oshirishga qaratilgan.Ushbu tadqiqot natijalari bolalarning ijtimoiy pedagogik jihatdan qo‘llab-quvvatlanishi va ularning hayot sifatini oshirishga xizmat qiladi.