ҚУТҚАРУВ ИШЛАРИНИ АМАЛГА ОШИРИШНИНГ ТЕХНИК ИЛМИЙ ЕЧИМЛАРИ (Modern education and development, 2025)
Мақолада фавқулодда вазият юзага келганда куч ва воситаларни тезкор ҳаракатланишга тайёрлашнинг илмий асослари келтрилган.Бундан ташқари ўқув машқларни ўтказишда ҳудудлардаги объектларда табиий ва техноген тусдаги фавқулодда вазиятлардан ҳимоя қилиш борасида зарур воситалардан фойдаланиш механизмлари келтириб ўтилган.