XALQ TARBIYASI VA AVLODLAR VORISLIGI (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada xalq tarbiyasining jamiyat rivojlanishidagi o‘rni va avlodlar vorisligi jarayonining ahamiyati keng yoritilgan. Xalq tarbiyasi insonning shaxsiyati va ma’naviy rivojlanishida muhim rol o‘ynaydi. Oila, maktab va jamoat tarbiyasi orqali shakllangan qadriyatlar yosh avlodga o‘tib, milliy merosning saqlanishiga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada avlodlar vorisligi tushunchasi, uning milliy qadriyatlar, til, madaniyat va axloqiy merosni asrab-avaylashdagi roli haqida batafsil so‘z yuritiladi. Tadqiqotdan kelib chiqadigan asosiy xulosa shundan iboratki, xalq tarbiyasi va avlodlar vorisligi mustahkam jamiyat barpo etishning asosiy omillaridan biri bo‘lib, bu jarayonda oila, ta’lim tizimi va jamoatchilik faol ishtirok etishi lozim.